Top Floor Pics goes Dutch

Nailpolish artwork 1

Nederlands of Engels; that’s the question

Precies twee jaar geleden begon ik met Top Floor Pics. Vol trots met een fantastisch logo, een grote collectie foto’s en boordevol verhalen. Hoewel Engels niet mijn moedertaal is, vloeiden de Engelse woorden en scherpe zinsnedes toen makkelijker uit mijn vingers dan het Nederlands. Dat was ergens ook wel logisch. Ik ging fotografie studeren in New York. Daardoor las, sprak en droomde ik praktisch non-stop in het Engels. Bovendien biedt de Engelse taal een grotere schat aan woorden. Hard nodig om knappe koppen te bedenken die mijn blog en foto’s rechtstreeks in cyberfame katapulteren. Ik moet natuurlijk wel de aandacht blijven trekken van de  immer kieskeurige Google zoekmachine. Stiekem was het ook een manier om mezelf uit te dagen. Ik was benieuwd of ik ook leuk kon schrijven in het Engels en een internationaal publiek kon aanboren. Ik wilde de wereld veroveren als fotograaf en dat gaat nou eenmaal makkelijker via een wereldtaal dan via de Nederlandse niche. 

Authentiek

Waarom nu ineens toch switchen naar Nederlands? Die wereld wil ik namelijk nog steeds veroveren en het is me niet ontgaan dat de meeste mensen dit toch echt andersom aanpakken. Wat blijkt: ik neem zelden de makkelijkste of gebaande weg 😉 Ik hoop dat succes uiteindelijk ook gewoon via de authentieke weg en door mooie foto’s haalbaar is.

Floor in the City

Uiteindelijk gaf mijn andere blog de doorslag, of liever gezegd, de reacties op mijn reisblog Floor in the City. Al acht jaar schrijf ik met lange tussenpozen over mijn bijzondere of juist heel normale ervaringen op reis. Iedere reis neem ik me voor om dat blog lekker links te laten liggen, maar dan verwelkomt een Chinees opaatje me in Chinatown door vlak voor mijn voeten op de grond te spugen. Of ik kom de vreemdste taferelen tegen in een Amerikaanse shopping mall. Om nog maar te zwijgen over zomerse bruiloften en wapperende kilts. Allemaal verhalen die simpelweg verteld moeten worden. Uit de reacties blijkt dat mijn volgers echt uitkijken naar die blogs en keihard moeten lachen om mijn oer-Hollandse, beschouwende schrijfstijl met een snufje humor en zelfspot. Als ik ze dan ook nog eens het gevoel geef dat ze er echt bij waren, waarom zou ik dan nog moeilijk doen en koppig verhalen in het Engels blijven schrijven?

Terug naar mijn roots

Vandaar dat ik op de tweede verjaardag van Top Floor Pics terug ga naar mijn roots. Ik laat je hier mijn beste foto’s van de straat, van mensen en van mijn eigen kunstige creaties zien. Gecombineerd met typisch Nederlandse humor en een scheutje Engels als mijn moedertaal net niet voldoende rek biedt. Die tweetaligheid moet je me maar even vergeven. 

Nailpolish collage
Nagellak in close-up. Het is verbazingwekkend wat je met deze kleurige vloeistof allemaal kan maken. © Top Floor Pics, 2018