Londen Straatcouture & Onverwachte Modellen

Bijzondere gezichten van Londen_1

Het gebeurt niet vaak, maar ik zit nu al een paar weken te staren naar een kleurrijke verzameling straatfoto’s uit Londen. Hoe maak ik hier nou een mooi verhaal van? Ik ga zelden met een vastomlijnd plan fotograferen. Met een beetje geluk ontstaat vanzelf een interessante serie met een bijpassend verhaal. Dit keer dus niet.

Straatcouture

Terwijl ik me weer heilig voorneem om de volgende keer wel met een plan te gaan fotograferen, klikt het ineens. Straatcouture! Niet de identieke straatmode die bijna iedereen lijkt te dragen, zoals fotograaf Hans Eijkelboom zo prachtig blootlegt. Ook niet het type straatcouture dat hysterische hipsters semi professioneel showen op Instagram.

Onwaarschijnlijke modellen

Mijn versie van straatcouture ontstaat per ongeluk. Door een trotse houding, een opvallende kleur of in samenspel met de straat. Moeiteloos, rebels en gedragen door de meest onwaarschijnlijke modellen. Van Canary Wharf tot Camden passeren stoere werklui, urban Betty Boop’s en flitsende hipsters op de catwalk van de straat. In een tijd waarin we allemaal naar dezelfde donkere jas lijken te grijpen, word ik intens blij van dit kleurrijke samenspel tussen de straat en de vele gezichten van Londen. 

[Klik hieronder op een foto voor een grotere afbeelding]

3 thoughts on “Londen Straatcouture & Onverwachte Modellen

Comments are closed.