Het Meisje Achter De Camera

Hi! Ik ben Floor,

Of Florence (voor ver over de grens) en ik ben straatfotograaf, blogger en beginnend web designer. Top Floor Pics is mijn creatieve uitlaatklep. Via de zoeker van mijn camera laat ik je mijn kijk op de wereld zien en vertel ik mijn verhalen.

Mijn kennismaking met fotografie begon op jonge leeftijd door mijn vader en opa te observeren met hun analoge spiegelreflex camera’s. Ik was gefascineerd door het rolletje film dat door de camera spoelde, zorgvuldig werd bewaard voor de juiste foto en door de negatieven die achterbleven. Op mijn 17e begon ik met simpele wegwerp- en compact camera’s waarbij ik regelmatig de benen van mijn modellen afhakte of de boel onderbelichtte. Ik fotografeerde het liefste gebouwen, want die bewogen tenminste niet. Pas 10 jaar later begon ik mijn draai te vinden achter de camera en cursussen te volgen. Daar ontdekte ik mijn voorliefde voor portret- en straatfotografie. Vooral dat onbewaakte moment op straat of de onverwacht spontane lach tijdens een portret fotoshoot, daar doe ik het voor. Ik zoek en vind die simpele schoonheid.

Floor: het meisje achter de camera

 


New York en verder

New York heeft een grote invloed op mijn fotografie en op topfloorpics.com. Ik raakte als 6-jarige gefascineerd door deze stad na het zien van de film West Side Story. De dansers, de muziek van Leonard Bernstein en het rauwe decor van de New Yorkse straten. Daar wilde ik naartoe. Sindsdien ben ik er veel geweest en heb ik er zelfs kort gewoond in 2010 en 2016. New York is mijn thuis ver weg van huis. Is het nog mogelijk om New York nog vernieuwend in beeld te brengen als een van de meest gefotografeerde steden ter wereld? Ik denk van wel, maar oordeel vooral ook zelf.

Buiten New York brengt mijn camera me naar een scala van nieuwe plekken, steden en ervaringen die ik nog wil ontdekken. Of dat nou in mijn eigen achtertuin is of aan de andere kant van de wereld.

Top Floor Pics logo

Een apart woord van dank aan mijn goede en getalenteerde vriendin Ingrid van Osch, Tekst en Illustratie Studio. Zij maakte van mijn wilde ideeën een prachtig logo door de skyline van New York te combineren met de skyline van mijn thuisbasis Den Haag. Je kunt meer van haar werk en werkwijze zien in mijn blog Portrait of an Artist.

Opleiding tot fotograaf

Ik heb leren kijken door mijn vader en grootvader. Ik heb de regels van het fotograferen geleerd en daarna leren breken door andere fotografen. Ik heb de ambacht van de digitale doka van de beste uit het vak geleerd en vervolgens door vooral heel veel te doen.

2013 ~ Beginner fotografie cursus via Spotting Image 
2014 ~ Gevorderde fotografie cursus via I&Art iShoot
2016 ~ Verkorte fotografie opleiding aan de New York Film Academy

Wil je met me samenwerken?

Ik ben altijd geïnteresseerd om samen te werken met andere fotografen, bloggers, vormgevers, tekstschrijvers, muzikanten, ondernemers en andere creatieve mensen. Je kunt me bereiken via florence@topfloorpics.com voor leuke ideeën, maar ook voor prints van mijn foto’s. You kunt me ook volgen via Facebook, Instagram of Pinterest.

=====

English
Hi! I’m the girl behind the camera.

My name is Florence (Floor for short). Street photographer, blogger and – as it turns out – novice programmer & web designer. Top Floor Pics is my creative outlet. To show the world through my view finder and tell you stories. Photography started for me by observing my grandfather and my dad with their analogue camera’s. I was fascinated by that roll of film going in, carefully saving it for just the right picture and the negatives that remained. On my own I practiced with simple point-and-shoot camera’s when I was 17, chopping everybody’s legs off or underexposing them. At first I mainly photographed buildings (they didn’t move as much), but it took another 10 years before I really found my way behind the camera. Portrait and street photography became my thing. An unobserved moment on the street or the perfect relaxed smile during a portrait shoot. I look for the beauty in that.

New York and beyond

New York has a large influence on my photography and topfloorpics.com. My fascination with this city started when I was 6 years old, when I first saw the movie West Side Story. The dancing, the music from Leonard Bernstein and the raw backdrop of New York City. That’s where I wanted to go. Since then I’ve visited the City multiple times and even lived there shortly in 2010 and 2016. New York is my home away from home. Is it possible to capture this much photographed and filmed city in a new way? I certainly think so.
The beyond part is a combination of places, cities and new things I want to discover. Whether it’s in my own backyard or on the other side of the world.

Top Floor Pics Logodesign

A special thanks to my very talented friend, Ingrid van Osch Illustration and Text Studio, who designed my logo and captured my wild ideas and random thoughts into this beautiful skyline by combining New York with my hometown of The Hague. You can see an hommage to her work in my blog Portrait of an Artist.

Photography Training

2013 ~ Beginners photography course at Spotting Image
2014 ~ Advanced photography course at I&Art 
2016 ~ Short Photography Program at New York Film Academy

Want to work with me?

I’m always interested in working on creative projects with other photographers, bloggers and entrepreneurs. For collaborations and prints please contact me through florence@topfloorpics.com. You can also follow me on Facebook, Instagram or Pinterest.